Snelmenu

Toegankelijke horeca, winkels, openbare gebouwen...........

In onze vrije tijd willen we graag allemaal uitgaan, winkelen of op een andere manier vertier zoeken. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen met een beperking. De keuze is voor hen aanzienlijk kleiner dan voor de gemiddelde Nederlander. Dat komt omdat veel horeca-  en uitgaansgelegenheden, winkels, openbare gelegenheden nog niet zijn ingericht op mensen in een rolstoel, slechtzienden en doven. Of dat ondernemers zich niet bewust zijn van de wijze waarop zij toegankelijk kunnen zijn en daarmee hun klantenbestand kunnen vergroten..

Vanuit een klankbordgroep Agenda22, waarin de Gehandicaptenraad Venlo en de gemeente Venlo samen zitting hebben, worden met enige regelmaat acties uitgezet om de toegankelijkheid te vergroten. Zo zijn er al in het verleden acties uitgezet om te komen tot een toegankelijke horeca en inog breder om te komen tot een toegankelijke binnenstad Venlo.

Graag willen de ervaringsdeskundigen van van de gehandicaptenraad Venlo de ondernemer in gesprek geraken met de ondernemer en hem  advies geven. Het is niet altijd een ingrijpende verandering soms zit het hem in de benadering en/of kleine aanpassingen. Belangrijk is en blijft echter dat de ondernemer bewust is van de problematiek. Ook hier geldt : STA OPEN VOOR DEZE DOELGROEP!

Hoofdmenu