Snelmenu

Sport

Venlo kent een groot aantal sportvoorzieningen, zoals voetbalvelden, gymzalen en sporthallen. Bij de realisatie van deze voorzieningen gaat veel aandacht uit naar een goede toegankelijkheid. Ook mensen met een rolstoel moeten binnen komen, en ook mensen die slecht ter been zijn moeten op een tribune plaats kunnen nemen.

Mocht u vragen, klachten, ideeën etc. hebben over de toegankelijkheid van sportvoorzieningen in onze gemeente, neem dan contact op met sportaccommodatieverhuur@venlo.nl.

Niet alleen sportvoorzieningen, maar ook sportactiviteiten behoren toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Om die reden werkt de gemeente Venlo mee aan het Noord-Limburgse samenwerkingsverband Iedereen kan Sporten. Het doel van Iedereen kan sporten is sportparticipatie onder de doelgroep zo hoog mogelijk krijgen. Dit doen zij door onder meer het aanbod bij reguliere sportverenigingen uit te breiden en het activiteitenaanbod binnen zorginstellingen te verbeteren.

Bent u op zoek naar (nieuwe) sportmogelijkheden? Voor ieder wat wils! Neem eens een kijkje op www.iedereenkansporten.nl of neem contact op met een van de sportconsulenten van team sport van de gemeente Venlo te bereiken via het algemeen telefoonnummer 14077.

Hoofdmenu