Snelmenu

Raadgever Welzijn en Zorg

Marc Marcelissen

Hoi, mijn naam is Marc en dit ben ik… 

Eigenlijk ben ik zeer slechtziend, maar ik spreek meestal van ‘blind’. Want ja, dan weten mensen waar ze aan toe zijn.

Mijn hobby’s? Je verwacht het misschien niet, maar ik ben een groot liefhebber van oldtimers. Op shows kan ik op tast en geluid verschillende typen en modellen herkennen!

Ja hoor, mijn leven is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Neem zoiets als uitgaan. Ik ben een jonge vent die graag naar de kroeg gaat, maar veel mensen aarzelen om me te benaderen. Ze associëren blind zijn met iets engs - zoals kleine kinderen bang zijn in het donker – en zijn bang om me te kwetsen.  Laatst zei iemand ‘tot ziens’ tegen me, waarna hij zich uitgebreid ging verontschuldigen. Zelf heb ik zo’n verspreking niet eens door. Ik ben de moeilijkste niet en meestal weet ik wel een draai aan elke situatie te geven.

Wat trouwens wel vaak vergeten wordt, is dat ik mensen herken aan hun stem. En dat is veel moeilijker dan een gezicht onthouden. Stel ik heb jou één keer gesproken, dan kan het best zijn dat ik je stem in een andere context niet herken. Daar sta je niet bij stil, hè. En zo zijn er nog tig dingen die, door er een klein beetje rekening mee te houden, mij enorm kunnen helpen. Wil je weten wat?  Mail me gerust.

Hoofdmenu