Snelmenu

Raadgever Communicatie / Informatie / ICT

Henk van Lijpzigh

Hallo, mijn naam is Henk. Ik zal me even voorstellen.

Mijn hobby is tuinieren. Ik heb een mooie vijver en ik kom helemaal tot rust als ik in de tuin bezig ben. Het kost iets meer tijd vanuit mijn rolstoel, maar ach, ik geniet van elke minuut. Ik ben sinds 2005 bestuurslid van de Gehandicaptenraad Venlo, met veel plezier zet ik mij in voor mensen met een beperking. Ook is de computerwerkplaats bij KanDoen-west voor mij een grote passie. Hier helpen we mensen met een kleine beurs bij het installeren en repareren van meestal oudere Pc’s. Verder ben ik wel te porren voor een avondje uit. Hartstikke gezellig! Daarom vind ik het geweldig als horecaondernemers met me meedenken. Want ik mag dan sinds 2011 in een rolstoel zitten, mijn centen zijn net zo veel waard als die van ieder ander. Laatst kwam ik op een vergadering waar een invalidentoilet dat XXL-toilet werd genoemd, een veel positievere benadering. Grappig toch?

Ach weet je, als ik me welkom voel, ben ik al heel tevreden. Dan hoeft echt niet alles volledig rolstoelproof te zijn. Vaak is het een fluitje van een cent om toegankelijk te zijn.

Als raadgever wil ik vooral bewustwording creëren. De sleutel tot succes is een open mind, het gaat niet om een rolstoeler, denk eens aan moeders met een kinderwagen, iemand met een rollator, een senior met een wandelstok of een scootmobilist, allemaal potentiële gasten.

Ik zeg: kleine moeite, groot plezier. Nog meer tips van een ervaringsdeskundige? Neem contact met me op via de e-mail!

 

 

  

 

 

 

 

Hoofdmenu