Snelmenu

Verkeer, vervoer en parkeren

Gehandicaptenparkeerkaart 

Mensen met een lichamelijke beperking die als bestuurder gebruik maken van een motorvoertuig op meer dan 2 wielen of van een brommobiel, kunnen een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Meer informatie inclusief waar mag u parkeren treft u aan op www.venlo.nl/gehandicaptenparkeerkaart

 

Bushaltes

De verbetering van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer heeft een hoge prioriteit in het nationaal verkeers- en vervoersbeleid. Ook de gemeente Venlo heeft, als wegbeheerder, prioriteit gegeven aan het toegankelijk maken van de bushaltes. Dit doet ze o.a. door het perron op te hogen tot 18 cm hoogte waardoor het in- en uitstappen eenvoudiger wordt, op deze haltes blinde geleidestroken aanbrengen  in combinatie met de bekende zwart/wit tegels, te zorgen voor obstakelvrije ruimte en mogelijk de lengte van de bushalte aanpassen zodat de bus ook strak langs het perron kan stoppen.  

(Op de website van haltescan Limburg is een overzicht te vinden van toegankelijke bushaltes. Voor burgers die met het gratis OV willen reizen, maar niet weten of de vertrek-/aankomsthalte geschikt is voor in en uitstappen kan het handig zijn om hier eens een kijkje te nemen.)

 

 

 

 

Hoofdmenu